Admin zápasí s novým notebookem

Zde získáte informace o programu µTorrent (vydané verze, nové funkce, zjištěné problémy).
Zde také informace a volná diskuze k různým tématům (např. počasí, yr.no a filmové novinky).

Moderátor: emc

Uživatelský avatar
emc
Administrátor
Příspěvky: 4999
Registrován: 27.únor 2006, 20:22

Příspěvek od emc »

Damianus píše:jak jsi spokojeny?
Zatím vše šlape, jak má. Dnes jsem nakrmil notebook o 2GB paměti - celkem má 3GB. Najednou už Vista nestačí původně používaných 600MB. Už využívá 1050MB.
Obrázek
Uživatelský avatar
pnf
Expert
Příspěvky: 2433
Registrován: 25.březen 2007, 00:30

Příspěvek od pnf »

No jo Vista je vyhlášený žrout paměti , ovšem o to rychleji by měli nabíhat programy v té paměti načtené :wink:
Uživatelský avatar
Tomasek1234
Expert
Příspěvky: 1653
Registrován: 26.březen 2006, 12:42

Příspěvek od Tomasek1234 »

Obrázek
Damianus
Příspěvky: 95
Registrován: 20.květen 2007, 16:48

Příspěvek od Damianus »

jen detail jedou ti ty pameti v dualu?
Uživatelský avatar
pnf
Expert
Příspěvky: 2433
Registrován: 25.březen 2007, 00:30

Příspěvek od pnf »

Damianus píše:jen detail jedou ti ty pameti v dualu?
No pokud se nad tím logicky zamyslím , pak tam emc měl 1 GB RAM a dokoupil si další 2 GB RAM což znamená , že ty paměti nejsou zcela identické čímž by mu dual zřejmě ( či spíše určitě ) nefungoval :lol:
Damianus
Příspěvky: 95
Registrován: 20.květen 2007, 16:48

Příspěvek od Damianus »

mno to neni tak presne protoze jsou notebooky co dokazou 3gb v dualu provozovat emulaci nastaveni v biosu :wink:

Jinak pak musim rict ze to co udelal je blbost jelikoz vysledek by mel lepsi v dualu tudiz 2x 1gb. Propustnost tomu notasu da vice nez jeden gb navic :)
Uživatelský avatar
pnf
Expert
Příspěvky: 2433
Registrován: 25.březen 2007, 00:30

Příspěvek od pnf »

Z vlastní zkušenosti vím , že dual je nefunkční i když člověk koupí například 2 X 1 GB RAM od stejné firmy a se stejnými hodnotami . Sice se to tváří jako dual , ale při vyšším zatížení se to buď sekne či to nepracuje jako dual :roll: Takže pokud člověk chce skutečně dual RAM pak je třeba si pořídit přímo Dual set ( tyto RAM by měli být společně sladěny již z výroby ) jinak nemůže počítat s korektností chování RAM :wink: Jinak je sice pravda , že RAM v dualu mají vyšší propustnost , ovšem pak jde o to zdali to taky podporuje základní deska , jinak je nějaký dual k ničemu :lol: A jak jsem tak juknul na ten notes tak má FSB sběrnici na 667 MHz a RAM taktéž na 667 MHz , takže to musí šlapat jak hodinky i bez dualu :wink:
Damianus
Příspěvky: 95
Registrován: 20.květen 2007, 16:48

Příspěvek od Damianus »

z vlastni zkusenosti se mi nestalo kdyz jsem koupil dva stejne moduly ze by nebezeli v dualech. Je pravda ale ze jsem vzdy kupoval na jistotu s tim ze jsem si precetl ze bezet maji. Nikdy jsem nekupoval dual sety at do notasu tak do pc. Jinak deska nemusi podporovat nic ale chipset ano
Mobile Intel® GM965 Express Chipset píše:The Mobile Intel® GM965 Express chipset, featuring the Mobile Intel® Graphics Media Accelerator X3100, delivers
Microsoft Windows Vista* Premium support with the highest level of Windows Aero* experience
Intel® Clear Video Technology for excellent video quality
Enhanced 3D graphics performance, delivering over 2X scores on 3DMark*06¹
The Mobile Intel GM965 Express chipset features dual-channel DDR2 memory, 800/533 MHz system bus, PCI Express* x16 graphics ports and PCI Express x1 I/O ports, Serial ATA, and Hi-Speed USB 2.0 connectivity.

Use of the Mobile Intel GM965 Express chipset supports Intel® Active Management Technology², the next generation of remote client network management for business.
Takze podpora ram pameti az do 800 MHz tudiz pokud to uz nepodporuje ted tak by stacil bios update a vykon by mel o neco stoupnout v tom dualu. Ale jak jsem po konzultaci na notebook foru dospel k nazoru ze taky bude zalezen na co bude notas urcen. V dualu pobezi rychleji app jako hry filmy komprese kodovani atd... Zato prace v CAD treba nebo velkoformatove prace v photoshopu vice upotrebi ten 1gb ram navic takze podle vyuziti :wink:
Uživatelský avatar
pnf
Expert
Příspěvky: 2433
Registrován: 25.březen 2007, 00:30

Příspěvek od pnf »

Damianus píše:z vlastni zkusenosti se mi nestalo kdyz jsem koupil dva stejne moduly ze by nebezeli v dualech. Je pravda ale ze jsem vzdy kupoval na jistotu s tim ze jsem si precetl ze bezet maji. Nikdy jsem nekupoval dual sety at do notasu tak do pc.
No vidíš to a já byl svědkem toho , že to nešlapalo . Ale naštěstí to nebylo na mém pc , čili to netrápilo mě
Damianus píše:Jinak deska nemusi podporovat nic ale chipset ano
Bylo myšleno deska jako celek :wink: K čemupak by ti byl chipset podporující dual bez základní desky . Ale nebudeme tady přeci slovíčkařit :lol:
Damianus
Příspěvky: 95
Registrován: 20.květen 2007, 16:48

Příspěvek od Damianus »

sorry asi jsem mel spatnou naladu :( :oops:
Uživatelský avatar
pnf
Expert
Příspěvky: 2433
Registrován: 25.březen 2007, 00:30

Příspěvek od pnf »

Tak tedy po delším vybírání jsem se i já konečně dokopal k novému notebooku :D Vybral jsem nakonec takovýto kousek http://www.alza.cz/dell-studio-1537-d103770.htm a zatím se spolu jen tak seznamujeme :lol:
XzigiX
Příspěvky: 28
Registrován: 20.červenec 2006, 15:38

Příspěvek od XzigiX »

pnf dobrá voľba :wink: aspoň podľa môjho skromného názoru :D mal som ho možnosť vyskúšať na pár týžňov a fakt je to kvalitka, takže odcenujem tvoj vkus :)
Uživatelský avatar
emc
Administrátor
Příspěvky: 4999
Registrován: 27.únor 2006, 20:22

Příspěvek od emc »

Tak po více než roce jsem opět zavítal do tohoto vlákna.

Počítač resp. systém Vista jsem zaneřádil smetím z testovaných softwarů. Sliboval jsem mu již dlouho přeinstalaci. Ale skutek utek. Až... Pokouším se pustit si online TV na noťasu a najednou KO.

Obrázek

Vista šla pryč. Zkouším Sedmičku RC. Takhle rychlou instalaci Woken i s automatrickým stažením a instalací ovladačů pomocí TOSHIBA utility jsem nečekal. Na první pohled se mi Vista líbí víc (a XP nejvíc (pozn.)).

Že by něco fungovalo samo a bez problémů? Ne-e.

Ve Windows 7 prý neexistuje modrá smrt.

Já ji teď zažil asi 6x. To, co mi v XP nešlo, tedy Fn klávesa, tady funguje. Jen nesmí být aktivní rezidentní ochrana Spyware Terminator. To se to pak rafne... a blikne na mě bluescreen...

Zkoušel jsem experimentovat s nastavením. Nekonec rezident off. Tedy do té doby, než najdu já nebo strýček Google řešení...
Obrázek
Uživatelský avatar
pnf
Expert
Příspěvky: 2433
Registrován: 25.březen 2007, 00:30

Příspěvek od pnf »

To víš , nesmíš těch rezidentních ochran mít spuštěno více najednou :lol: Jinak jsem taktéž malinko testoval Win 7 a vcelku příjemně mě tento OS překvapil . Taktéž jsem nemusel instalovat jediný ovladač , většina z nich již byla v instalaci a zbytek se stáhl v aktualizacích :wink: Měl jsem to v notesu jen dva dny , takže žádné velké testy se nekonali , počkám si na ostrou verzi , která se objeví již zítra :wink: Ale neměl jsem jedinou modrou smrt :lol:
JK
Expert
Příspěvky: 405
Registrován: 07.únor 2008, 00:45

Příspěvek od JK »

Ve Windows 7 prý neexistuje modrá smrt.
Vzhledem k tomu, že je W7 osekaná Vista, kde BSOD byla, je to imho blbost (a že by si v MS dovolili připravit MS o nejpopulárnější součást OS se mi ani věřit nechce.... :) )
To, co mi v XP nešlo, tedy Fn klávesa, tady funguje. Jen nesmí být aktivní rezidentní ochrana Spyware Terminator
Na co ti je ten Spyware Terminator dobrej? Pokud člověk u PC používá hlavu, tak nic takovyho nepotřebuje....

btw. doporučuju nahlídnout do eventlogu, možná podle toho zjistíš, kde mohl byt problém...
Odpovědět