Admin zápasí s novým notebookem

Zde získáte informace o programu µTorrent (vydané verze, nové funkce, zjištěné problémy).
Zde také informace a volná diskuze k různým tématům (např. počasí, yr.no a filmové novinky).

Moderátor: emc

Uživatelský avatar
pnf
Expert
Příspěvky: 2433
Registrován: 25.březen 2007, 00:30

Příspěvek od pnf »

Samozřejmě za pokus to stojí :wink:
Já měl ny mysli třeba tohle http://www.alza.cz/oem-microsoft-window ... d84201.htm je to SP2c :roll:
No a o integraci SP3 něco třeba zde http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=2
Jsem sám zvědav jak to dopadne , tak dej vědět :wink:

EDIT : Tak jsem ještě něco našel , třeba se to může hodit :wink:

http://www.alza.cz/Publish.asp?idpm=573

http://internet.vprdeli.com/view.php?ci ... 2008013101
stevocz
Pokročilý
Příspěvky: 139
Registrován: 10.květen 2006, 21:40
Bydliště: SR- KE

Příspěvek od stevocz »

emc
no asi davas zle drivery na CD lebo ak ich tam pridas tak to normalne funguje. mam to osdkusane na hromade bookov.
Uživatelský avatar
emc
Administrátor
Příspěvky: 4999
Registrován: 27.únor 2006, 20:22

Příspěvek od emc »

Jak správně upgradovat na Windows Vista
aneb jak zachovat svůj počítač stále funkční

Obrázek
Damianus
Příspěvky: 95
Registrován: 20.květen 2007, 16:48

Příspěvek od Damianus »

emc
nevim zda jsi to uz vyresil problem je v tom ze pokud chces nainstalovat XP tak musis zajit do biosu a zapnout emulaci disku :wink:
Uživatelský avatar
emc
Administrátor
Příspěvky: 4999
Registrován: 27.únor 2006, 20:22

Příspěvek od emc »

Damianus,
to jsem někde četl, že se dá v BIOS přepnout SATA na IDE. Bohužel pro tento notebook existují 3 verze BIOS v závislosti na OS (XP, V32, V64), ale ani jedna z nich tuto volbu neobsahuje.

Našel jsem jeden návod, který to dost podrobně popisuje. Už i vím, v čem jsem dělal chybu. Nesmí se totiž na CD přidat celý balík ovladačů od konkrétního výrobce, ale pouze jeden konkrétní ovladač odpovídající danému typu HDD. Pak už si to ta instalačka XP přebere.

Ještě jsem přišel na to, že při výrobně CD pomocí nLite 1.4.x dojde k "deformaci" českých znaků (asi se to přepne do jiné kódové stránky). Použil jsem starší verzi nLite 1.0.1 a tam je čeština OK.

Kde je Windows Vista? Obrázek

Obrázek
Uživatelský avatar
pnf
Expert
Příspěvky: 2433
Registrován: 25.březen 2007, 00:30

Příspěvek od pnf »

No jéje emc se s tím popral :lol: No doufám že máš i ovladače na ostatní hardware :lol:
Damianus
Příspěvky: 95
Registrován: 20.květen 2007, 16:48

Příspěvek od Damianus »

ovladace se daji dopatrat i neofiko zatim je o podporu dobre postarano :) jinak gratulace ze jsi to zvladnul :wink:
Uživatelský avatar
emc
Administrátor
Příspěvky: 4999
Registrován: 27.únor 2006, 20:22

Příspěvek od emc »

pnf píše:No doufám že máš i ovladače na ostatní hardware
Znáš na notebooku takovýto funkční tlačítko Fn? Nainstaloval jsem všechno, co se dalo stáhnout ze stránek Toshiba, ale bohužel taková užitečná věc, jako pop-up lišta stavů funkčních přepínačů tam není. To by se dalo ještě oželet. Ale nemožnost nastavit si JAS displeje, to fakt nepřekousnu. Takže XP delete a Vista install. :?

Mimo jiné jsem se na jiných fórech také dočetl, že nejlepší systém pro notebook je ten, kterej doporučuje jeho výrobce.

Kdo z vás zvládne udělat za víkend 6x přeinstalaci systému na jednom PC (Vista, kubuntu, XP na SATA bez F6, Vista) ? :P
Uživatelský avatar
pnf
Expert
Příspěvky: 2433
Registrován: 25.březen 2007, 00:30

Příspěvek od pnf »

emc píše:Znáš na notebooku takovýto funkční tlačítko Fn?
Neznám , nemám notebook :lol: Ale možná jsem o něm už slyšel
emc píše:Ale nemožnost nastavit si JAS displeje, to fakt nepřekousnu. Takže XP delete a Vista install. :?
Tak aspoň můžeš laborovat s patchem na Vistu a dovést ho k dokonalosti
emc píše:Mimo jiné jsem se na jiných fórech také dočetl, že nejlepší systém pro notebook je ten, kterej doporučuje jeho výrobce.
Vcelku rozumný názor jelikož ovladače by s tím použitým hardware měli být sladěny
emc píše:Kdo z vás zvládne udělat za víkend 6x přeinstalaci systému na jednom PC (Vista, kubuntu, XP na SATA bez F6, Vista) ? :P
Tož tedy já :lol: Ovšem jednalo se o zkoušení různých distribucí linuxu 8)
Damianus
Příspěvky: 95
Registrován: 20.květen 2007, 16:48

Příspěvek od Damianus »

normale mam na notasu instalnute XP to je tam na pevno. standartne laboruju s linuxem a jehoVISTOU bohuzel uTorrent pro TUXE neni :( ale jehoVISTA mi prijde jako kdybych pracoval pod vodou a to mam dualcore 2gb ram a 4gb flash disk na readyboost :?
Uživatelský avatar
emc
Administrátor
Příspěvky: 4999
Registrován: 27.únor 2006, 20:22

Vista a opakovaně smazaná ikona Koše

Příspěvek od emc »

Vista a opakovaně smazaná ikona Koše


Dost často se mi stávalo, že jsem při vysypávání Koše kliknul místo na Vysypat na Odstranit a koš byl v čudu.
Vyvstává tedy otázka, jak ikonu Koš obnovit a zamezit jejímu dalšímu mazání.

Obnovení ikony Koš
1) klikni na plochu pravou myší
2) zvol Přizpůsobit
3) zvol Změnit ikony Plochy
4) zafajfkuj požadovanou ikonu

Obrázek

Zamezení smazání ikony Koš
1) vytvoř soubor kos.reg
2) pravou myší klikni a zvol Upravit, otevře se v Notepadu
2) vlož do něj níže napsaný kód
3) dej Uložit jako - Kódování Unicode
4) "spusť" soubor kos.reg

Kód: Vybrat vše

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}\Shell\Delete]
@="Nevysypávat!"

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}\Shell\Delete\Command]
@="explorer.exe %1"
Obrázek
Uživatelský avatar
pnf
Expert
Příspěvky: 2433
Registrován: 25.březen 2007, 00:30

Příspěvek od pnf »

Jejda emc to musíš mazat obsah koše a ne koš jako takový :lol:
Damianus
Příspěvky: 95
Registrován: 20.květen 2007, 16:48

Příspěvek od Damianus »

emc,

tak co jak jsi spokojeny???? Ted jsem naformatoval linux a dal jsem si na notas vistu a zkusim znovu s SP1 a uvidim. Jen se chci zeptat jakou verzi mas a nechtel by jsi otestovat to centrum spoluprace? Nemam to skym testnout :oops:
Uživatelský avatar
emc
Administrátor
Příspěvky: 4999
Registrován: 27.únor 2006, 20:22

Příspěvek od emc »

Damianus píše:jakou verzi mas a nechtel by jsi otestovat to centrum spoluprace?
Mam Vista Home Premium se SP1. Spokojenejsi bych byl s XP, ale nepodarilo si mi 100% rozchodit vsechny funkce klavesy [Fn]. Takze nucene jdu s dobou, Wow...
Jinak jak koukam, tak Vista obsahuji opravdu spoustu neporadku. Zatimco XP maji GHOST zalohu velkou 3GB, u Vista je to jiz 6GB...

Nastroje jako Vzdalena pomoc, Centrum spoluprace apod. jsem nikdy nepouzival. Vzdy tyto funkce deaktivuji. Takze nemohu slouzit.
Obrázek
Damianus
Příspěvky: 95
Registrován: 20.květen 2007, 16:48

Příspěvek od Damianus »

aha skoda no me totiz zajimalo to centrum spoluprace ma vyuzivat P2P. A co jak jsi spokojeny?
Odpovědět