Admin zápasí s novým notebookem

Zde získáte informace o programu µTorrent (vydané verze, nové funkce, zjištěné problémy).
Zde také informace a volná diskuze k různým tématům (např. počasí, yr.no a filmové novinky).

Moderátor: emc

Uživatelský avatar
emc
Administrátor
Příspěvky: 4999
Registrován: 27.únor 2006, 20:22

Admin zápasí s novým notebookem

Příspěvek od emc »

emc píše:Mám taky kubuntu 8.04 , takže bych akorát nenainstaloval Windows?
pnf píše:No jéje a je to tu znova. Tak kdy už to sakra tak uděláš?
Už jsem na to začal pracovat. Kupuju si druhé PC. Bude to i s Linuxem.
Tuším, že ta distribuce se jmenuje Vistbuntu (nebo tak nějak). ;-)

Toshiba Satellite A200-1YW PSAE3E-05X01LCZ
Intel Core2 Duo T5550, paměť 1GB DDR2, 15.4" širokoúhlý WXGA TruBrite displej, 160GB disk,
DVD/RW mechanika, grafika Intel X3100, BT, WiFi, kamera, Windows Vista Home Premium.


https://www.czc.cz/toshiba-satellite-a2 ... 60/produkt
Uživatelský avatar
pnf
Expert
Příspěvky: 2433
Registrován: 25.březen 2007, 00:30

Příspěvek od pnf »

No nevím , nevím , jak to Vistbuntu bude pracovat s 1GB RAM :lol: Jinak taky rozjímám zdali by pro mě nebyl lepší notebook :roll:
Uživatelský avatar
Tomasek1234
Expert
Příspěvky: 1653
Registrován: 26.březen 2006, 12:42

Příspěvek od Tomasek1234 »

Ja uz notas mam. Ale 99% jen seed abych usetril za proud :D
Uživatelský avatar
pnf
Expert
Příspěvky: 2433
Registrován: 25.březen 2007, 00:30

Příspěvek od pnf »

Není to tak dlouho co zde probíhala debata ohledně úspory proudu a zrovna Tomasek1234 mám takový dojem tady hlásal něco o sociálech či tak něco pokud se člověk kouká na spotřebu energie atd. A najednou tu píše , že si pořídil notebook kvůli úspoře energie :lol: No myslím , že je to zrovna zde viewtopic.php?t=1021&highlight=spot%F8eba#5399
Uživatelský avatar
pnf
Expert
Příspěvky: 2433
Registrován: 25.březen 2007, 00:30

Příspěvek od pnf »

emc píše:Už jsem na to začal pracovat. Kupuju si druhé PC. Bude to i s Linuxem. Tuším, že ta distribuce se jmenuje Vistbuntu (nebo tak nějak). :wink:
A co spíše třeba Toshiba Satellite U400 :wink:
Vcelku dobrá recenze zde http://www.novinky.cz/clanek/140265-tes ... -u400.html
Uživatelský avatar
emc
Administrátor
Příspěvky: 4999
Registrován: 27.únor 2006, 20:22

Příspěvek od emc »

pnf píše:A co spíše třeba Toshiba Satellite U400
Více třeba zde:
http://ce.computers.toshiba-europe.com/ ... Shop=false

Jenže já jsem ochoten dát za notebook 10990Kč, ale už ne 17650Kč (obě ceny bez DPH, protože mi ho stát vrátí :P ). Myslím si, že pro správu tohoto fóra mi ta A200 stačit bude. ;)
Obrázek
Uživatelský avatar
emc
Administrátor
Příspěvky: 4999
Registrován: 27.únor 2006, 20:22

Příspěvek od emc »

Tak notebook už je doma. Pěkná hračka. Za ty prachy jsem nadšen... Obrázek

Změnil jsem nastavení AP klienta na WISP. Připojil další AP a udělal domácí síť. Přesměroval jsem porty a tak jsem stále aktiv. Obrázek
Trošku mě zlobil Ovislink, ale nakonec jsme to s providerem doladili. Hlásí se do sítě postupně pod dvěma MAC adresami. Obrázek
Uživatelský avatar
pnf
Expert
Příspěvky: 2433
Registrován: 25.březen 2007, 00:30

Příspěvek od pnf »

A zadal si v nastavení klonování svojí MAC adresy ? Jo bohužel ovisek občas zlobí :lol: A jak na něm šlape ta Vista ? Neswapuje to moc s tou 1 GB RAM ?
Uživatelský avatar
emc
Administrátor
Příspěvky: 4999
Registrován: 27.únor 2006, 20:22

Příspěvek od emc »

pnf píše:A zadal si v nastavení klonování svojí MAC adresy ?
To tam bylo defaultně. Pak jsem s tím laboroval a nakonec jsem to vyřešil.

Přišel jsem na to, že k tomu notebooku není oficiální podpora pro Linux. Nicméně jedno vím určitě. Vista delete!
Obrázek
Uživatelský avatar
pnf
Expert
Příspěvky: 2433
Registrován: 25.březen 2007, 00:30

Příspěvek od pnf »

No pokud použiješ jiný mód než AP , pak by si měl do nastavení napsat pod kterou MAC adresou má ten Ovis vystupovat do WAN jinak pokud na něj připojíš 2 pc pak ten Ovis neví , kterou MAC adresu použít . No ale jak píšeš už si to vyřešil , takže je to v pohodě :wink: A ještě jednu otázečku bych si dovolil , pročpak Vista delete ??? :shock: :lol:
Uživatelský avatar
emc
Administrátor
Příspěvky: 4999
Registrován: 27.únor 2006, 20:22

Příspěvek od emc »

pnf píše:A jak na něm šlape ta Vista ?
Představ si, že mi v tom notebooku Vista asi zůstane. Nedaří se mi tam hodit XP. Nenalazen HDD, a to ani když jsem mu nacpal ovladače přes nLite. Obrázek

Jo, aby to nevypadalo, že jen tak tlachám, ten kubuntu jsem vážně nainstaloval. Zkusil. Dokonce jsem zprovoznil i WLAN a připojil se na Internet. Ale tím jsem asi skončil. Je to na mě moc složitý, či spíš nový a neznámý. Trvalo by to dlouho, než bych se v tom naučil dělat. Nepodařilo se mi do KDE nainstalovat ani Firefox. To už i Vista jsou userfriendly proti tomuto. Obrázek

Obrázek

Obrázek
Uživatelský avatar
pnf
Expert
Příspěvky: 2433
Registrován: 25.březen 2007, 00:30

Příspěvek od pnf »

emc píše:Představ si, že mi v tom notebooku Vista asi zůstane. Nedaří se mi tam hodit XP. Nenalazen HDD, a to ani když jsem mu nacpal ovladače přes nLite.
Pokud máš k tomu ovladače na XP , nejspíš na RAID či SATA že , tak myslíš že by to nešlo je šoupnout na flashku a dostat je tam přes USB při instalaci přes F6 tuším ??? :roll: Na pc se to dělá přes disketu , ale tu ten notebook bohužel neobsahuje :lol: No asi to neklapne , je to jen pouhá myšlenka :roll:

EDIT : Tak jsem tedy trošku zagooglil a zjistil jsem , že tento problém nemáš jenom ty :lol: Ale našel jsem ti fórum , kde to řeší taktéž s notebookem od Toshiby a předinstalovanou Vistou :wink: Jinak jako relevantní odpověď bych viděl tu poslední , ale to už si přečti sám :lol:

http://www.pcforum.cz/viewtopic.php?f=17&t=1610

No a další pokusy jsou již na tobě emc :wink: Jinak nainstalovat do Kubuntu Firefox není až takový problém :lol: Ale máš pravdu , je to jiné nežli windows , ale myslím , že během pár dní by si už věděl co a jak . Jo začátky jsou bohužel hlavně o čtení fór týkajících se linuxu ( že jsem se jich něco načetl ) a problémů uživatelů přecházejících z windows :lol: Pokud by jsi například nainstaloval SAM Linux ( dle mého názoru nejvíce se podobající windows ) , tak tam je už firefox v základní instalaci :wink:
Uživatelský avatar
emc
Administrátor
Příspěvky: 4999
Registrován: 27.únor 2006, 20:22

Příspěvek od emc »

Ať dělám, co dělám, XP ten harddisk nevidí. :(

- disketová mechanika není
- drivery přidané přes nlite ignoruje
- usb flashku ignoruje
- přehrání bios nepomohlo

Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
pnf
Expert
Příspěvky: 2433
Registrován: 25.březen 2007, 00:30

Příspěvek od pnf »

emc píše:- disketová mechanika není
- drivery přidané přes nlite ignoruje
- usb flashku ignoruje
Externí disketovku nemá někdo známej ? I když to nebere ani flashku , tak by to asi nepomohlo . Drivery z nLite neignoruje , ty se jenom instalují až po nainstalování systému , takže tam jsou tzv. k ničemu :roll: Ještě mě napadlo zdali není nějaká novější distribuce WIN XP SP2 , která by měla již ovladače na SATA v sobě , myslím , že nějaké aktualizované verze byli , ovšem nevím zdali s podporou SATA a nejspíš to bude jenom OEM verze :roll:
Uživatelský avatar
emc
Administrátor
Příspěvky: 4999
Registrován: 27.únor 2006, 20:22

Příspěvek od emc »

pnf píše:Ještě mě napadlo zdali není nějaká novější distribuce WIN XP SP2 , která by měla již ovladače na SATA v sobě
Už jsem přemýšlel o integraci SP3. Jenže nevím, zda ty SATA drivery má či nikoli.

Nu co, jdu to zkusit.
Odpovědět