µTorrent CZ je nejpoužívanější a možná i nejlepší P2P BitTorrent klient - tedy program pro stahování souborů přes torrent

HledatHledat   EnglishEnglish   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení 


Otevření portu HUAWEI EchoLife HG520i
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
 
Přidat nové téma   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra uTorrent CZ -> Prosím o radu
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
marfy.duf



Založen: 14.12.2008
Příspěvky: 14

PříspěvekZaslal: 14.prosinec 2008, 01:15    Předmět: Otevření portu HUAWEI EchoLife HG520i Citovat

Ahoj,

s torrentem začínám. Po naistalování uTorrent 1.8.1 a nastavení dle manuálu mám dole v liště žlutou ikonku , kde je napsáno, že je problém s nastavením sítě. Když jsem spustil test komunikace portu, tak se spojení nenavázalo. Zřejmě jsem PASIV. Stahovat sice mohu nízkou rychlostí, ale já nikomu nemůžu seedovat, jak jsem si přečetl. Myslím, že bude problém v nastavení portu a IP adresy na mém routeru. Mám ho od O2 a je to typ HUAWEI HG520i. Nevím ani jestli mám veřejnou nebo pevnou IP, ani kde a jak to zjistit. Zkoušel jsem i manuál, který je na tomto webu, ale nepochodil jsem. Sad
Jinak mám Windows XP SP3, připojení u O2 8Mbit. Mám i vypnutou firewallovou bránu.
Podobný příspěvěk jsem si na fóru našel, ale bohužel jsem z něj moc nepochopil.

Předem díky za radu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Google
AdSense





PříspěvekZaslal: 14.prosinec 2008, 01:15    Předmět: Reklama

Návrat nahoru
Zobrazit autorovy WWW stránky
emc
Administrátor


Založen: 27.2.2006
Příspěvky: 4790

PříspěvekZaslal: 14.prosinec 2008, 02:31    Předmět: Re: žlutá ikonka Citovat

marfy.duf napsal:
Myslím, že bude problém v nastavení portu a IP adresy na mém routeru. Mám ho od O2 a je to typ HUAWEI HG520i.

Ano, přesně tak. Je potřeba ten router správně nastavit. Na O2 maj veřejnou IP všichni.

Návod na ten router je zde: http://forum.utorrent.cz/viewtopic.php?p=11593#11593 (odkaz aktualizován)
Je potřeba zadat správné IP adresy. Dvakrát čti, než změníš nastavení!

Odpověď typu: "Četl jsem návod, ale nepochopil jsem ho." je absolutně o ničem. Musíš napsat konkrétní věc, na čem si ztroskotal (třeba název hodnoty, kterou jsi měl dosadit), abysme byli schopni ti poradit.
_________________
Nově také na Twitteru: https://www.twitter.com/utorrentcz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Google
AdSense





PříspěvekZaslal: 14.prosinec 2008, 02:31    Předmět: Reklama

Návrat nahoru
Zobrazit autorovy WWW stránky
marfy.duf



Založen: 14.12.2008
Příspěvky: 14

PříspěvekZaslal: 14.prosinec 2008, 19:23    Předmět: Citovat

Tak jsem se dostal do nastavení routeru. Jen se chci zeptat, nikde jsem nenašel číslo portu routru. To si můžu zvolit libovolně na routeru i v uTorrent???
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pnf
Expert


Založen: 25.3.2007
Příspěvky: 2435

PříspěvekZaslal: 14.prosinec 2008, 19:47    Předmět: Citovat

Ten port , který budeš přesměrovávat z routeru na pc musíš nastavit stejný jako máš nastaven v uTorrent Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
marfy.duf



Založen: 14.12.2008
Příspěvky: 14

PříspěvekZaslal: 14.prosinec 2008, 19:50    Předmět: Citovat

Tak port mám nastavený, spojení v uTorrent v pořádku. Číslo jsem dal stejný jako je na routeru 7547. Ale ikonka je pořád žlutá a nemohou stahovat, ani seedovat. A rychlost je stále pomalá...

Chyba v IP??? IP mám 10.0.0.1.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pnf
Expert


Založen: 25.3.2007
Příspěvky: 2435

PříspěvekZaslal: 14.prosinec 2008, 19:56    Předmět: Citovat

Máš ten port přesměrován na správnou IP adresu ? Jak zjistit IP adresu svého pc najdeš zde http://www.utorrent.cz/help/nat.php#13 . Dále je třeba uTorrent povolit ve firewallu Wink Pokud budeš mít port správně přesměrován , pak zkus testovací torrenty zde http://forum.utorrent.cz/viewtopic.php?t=536 a napiš jak to jede Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
marfy.duf



Založen: 14.12.2008
Příspěvky: 14

PříspěvekZaslal: 14.prosinec 2008, 20:12    Předmět: Citovat

Tak jsem z toho jalovej. Když změním port v nastavení routeru na jiný, než je, tak mi torrent nekomunikuje. A když chci nastavit stejný port s jinou IP, tak mi to nepovolí, protože ten port už existuje...

Dělám vše stejně jako v diskuzi, na který jsi mi poslal odkaz, ale nedaří se mi změnit port (žádnej nekomunikuje s torrentem, jenom ten, který je tam už nastaven)...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
marfy.duf



Založen: 14.12.2008
Příspěvky: 14

PříspěvekZaslal: 14.prosinec 2008, 20:35    Předmět: Citovat

Ještě mě napadlo, když si spustím program network info 1.5, tak mi napíše že mám ip adresu Private, což je soukromá.... To asi bude problém ne??? A když si spustím test spojení uTorrent a hodím tam port, na který je router nastaven, tak mi napíše, že spojení na mojí ip adrese je v pohodě.
Nevím, kde je zakopanej pes.

Když jsem změnil nastavení routeru, tedy port jsem nechal stejný a adresu jsem změnil, tak mám stejně žlutej trojúhelníček.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
marfy.duf



Založen: 14.12.2008
Příspěvky: 14

PříspěvekZaslal: 14.prosinec 2008, 21:16    Předmět: Citovat

tak už se mi to povedlo, ani nevím, jak jsem to pořádně udělal, pořád jsem to nastavení měnil a měnil, až to tam padlo....díky moc za pomoc, rychlost je super...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
emc
Administrátor


Založen: 27.2.2006
Příspěvky: 4790

PříspěvekZaslal: 14.prosinec 2008, 21:21    Předmět: Citovat

marfy.duf napsal:
network info 1.5 mi píše, že mám ip adresu Private, což je soukromá....

Ano, to je správně. Vše, co je připojeno k routeru má vždy soukromou IP. Přesměrování portu slouží k tomu, že ti router přesměrovává komunikaci z veřejné ip na vstupu routeru na nějakou z výstupních soukromých ip na jeho výstupu.

marfy.duf napsal:
Když jsem změnil nastavení routeru, tedy port jsem nechal stejný a adresu jsem změnil, tak mám stejně žlutej trojúhelníček.

Já jsem aktiv. Mám na routeru nastaveno přesměrování a i komunikace povolenu ve firewallu je povolena. Přesto se mi táké ukazuje žlutý trojúhelník a občas i červený vykřičník. Ta ikonka je totiž jen orientační. Směrodatné je, co ti ukáže NAT test v Průvodci rychlostí.

Chtěl jsem ti napsat podrobněji postup, ale jak už koukám, právě jsi během mého psaní odpověděl, že se dílko zdařilo. Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
marfy.duf



Založen: 14.12.2008
Příspěvky: 14

PříspěvekZaslal: 18.prosinec 2008, 22:46    Předmět: Citovat

Čau,

občas se mi zelená ikonka změní na žlutou , ale NAT test je v poho. Chci se ale zeptat na věc, která se mi stala nyní.
Střídá se zelená ikonka se žlutou, test je v poho, ale nic mi nejde stahovat ani seedovat. Maximálně mi na malou chvilku
vyskočí rychlost 0,2 - 0,7 kB/s.

Co s tím??? Děje se tak i ve chvíli, když vypnu firewall, nastaven ho v uTorrent mám...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pnf
Expert


Založen: 25.3.2007
Příspěvky: 2435

PříspěvekZaslal: 18.prosinec 2008, 23:02    Předmět: Citovat

Vyzkoušej testovací torrent zde http://forum.utorrent.cz/viewtopic.php?t=536 a napiš zdali ti to jelo Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
marfy.duf



Založen: 14.12.2008
Příspěvky: 14

PříspěvekZaslal: 18.prosinec 2008, 23:08    Předmět: Citovat

nic.. Sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pnf
Expert


Založen: 25.3.2007
Příspěvky: 2435

PříspěvekZaslal: 18.prosinec 2008, 23:22    Předmět: Citovat

A test portu je OK ? To je nějaká kulišárna Rolling Eyes Zkus tedy uTorrent Lite zde http://forum.utorrent.cz/viewtopic.php?t=1132 , nezdá se mi že by O2 začalo blokovat torrenty Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
marfy.duf



Založen: 14.12.2008
Příspěvky: 14

PříspěvekZaslal: 18.prosinec 2008, 23:47    Předmět: Citovat

Tak jsem to zkusil a jeden tracker se mi rozběhnul a to rychlosti 70kB/s, což je docela ok. Ale ostatní jsou pořád mrtvý... Peerů i seedů mám u trackerů dost, ale nic se neděje, krom toho jednoho.

A teď koukám, že rychlost zase spadla, na 4-5 KB/s. Takže velkej posun není. Začal jsem na zelený ikonce, ta mi ale asi po 30s zežloutla. Test NAT je ok.

Ještě jeden malej dotaz, ikonky před trackery, šipka dolů je, když stahuju, nahoru, když seeduju, ale nechápu ty barvy... Teď jsou všechny u stahovaných trackerů modré...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra uTorrent CZ -> Prosím o radu Časy uváděny v UTC + 2 hodiny
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001 - 2008 phpBB Group , Český překlad phpBB.cz
© 2005 - 2018 emc, µTorrent CZ , www.utorrent.cz , forum@utorrent.cz