µTorrent CZ je nejpoužívanější a možná i nejlepší P2P BitTorrent klient - tedy program pro stahování souborů přes torrent

HledatHledat   EnglishEnglish   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení 


Otevření portu HUAWEI EchoLife HG622u

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra uTorrent CZ -> Prosím o radu
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
nakaši



Založen: 31.3.2013
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: 31.březen 2013, 11:40    Předmět: Otevření portu HUAWEI EchoLife HG622u Citovat

Dobrý den. Mám problém se zavřeným portem a to takový, že ačkoli utorrent píše, že nastavení sítě mám v pořádku, tak jsem neustále pasiv podle vašeho NAT testu i jiných testů na webu. Mám router Huawei Echolife HG622u, připojení od O2. Pročetl jsem si forum a vyzkoušel všechna možná nastavení a nic nepomohlo. Firewall je windows (výjimka pro utorrent tam je), antivirus není. Prosím o pomoc už opravdu nevím, co dělat.

Ještě bych dodal, že to řeším hlavně proto, že potřebuji seedovat, ale i když je ve swarmu dost peerů, tak se ke mě připojí jen výjmečně, aby si něco stáhli a když tak většinou menší rychlostí. Rychlost up je asi 300kB/s...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Google
AdSense





PříspěvekZaslal: 31.březen 2013, 11:40    Předmět: Reklama

Návrat nahoru
Zobrazit autorovy WWW stránky
emc
Administrátor


Založen: 27.2.2006
Příspěvky: 4789

PříspěvekZaslal: 01.duben 2013, 01:20    Předmět: Návod na přesměrování portu HUAWEI EchoLife HG622u Citovat

Návod na přesměrování portu HUAWEI EchoLife HG622u

  1. Otevři webovou stránku http://10.0.0.138
  2. Zadej jméno a heslo (admin / admin)
  3. Vlevo menu Advanced / NAT
  4. Nahoře uprostřed záložka Port Mapping
  5. Nahoře vpravo záložka New
  6. Type: Customization
  7. Protocol: TCP/UDP
  8. Remote host:
  9. External start port: 54321 (doplň port naslouchání uTorrent)
  10. External end port: 54321 (doplň port naslouchání uTorrent)
  11. Internal host: 10.0.0.1 (doplň IP svého počítače)
  12. Internal port: 54321 (doplň port naslouchání uTorrent)
  13. Mapping name: uTorrent
  14. Hotovo. Otestuj na http://www.utorrent.cz/nat/. Pozor na Firewall a Antivir!
    ---------------------------------------------------------------------------
  15. USB Print Server má port http://10.0.0.138:631/printers/printer

_________________
Nově také na Twitteru: https://www.twitter.com/utorrentcz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Google
AdSense





PříspěvekZaslal: 01.duben 2013, 01:20    Předmět: Reklama

Návrat nahoru
Zobrazit autorovy WWW stránky
nakaši



Založen: 31.3.2013
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: 01.duben 2013, 23:54    Předmět: Citovat

Tohle nastaveno mám, Váš test stejně ale píše, že port není otevřen...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
emc
Administrátor


Založen: 27.2.2006
Příspěvky: 4789

PříspěvekZaslal: 02.duben 2013, 01:34    Předmět: Citovat

Nehrál sis s firewallem v routeru? Funkční je nastavení:
kód:
Current firewall level: Standard

Další možností je zapnout UPnP v uTorrent a v routeru v Advanced:
kód:
UPnP: Enable

Pokud stále nic, pak ti to blokuje nějaký software, nebo další router.

P.S.
1. Rychlost 300 kB/s je na VDSL od O2 výborná. Odpovídá to 2400 kb/s.
2. Jsi skutečně připojen přes O2? Tvé příspěvky nejsou odesílány z IP O2.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
nakaši



Založen: 31.3.2013
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: 02.duben 2013, 02:42    Předmět: Citovat

Upgradoval sem firmware v routeru ze zdroje od O2.
S timhle modemem jsou evidentně problémy, zřejmě protože si ho O2 nechalo vyrobit na míru.

firewall v routeru byl po upgradu nastaven na spešl profil "telefonica user"
dal sem "standard", ale port stále není v testu otevřen (utorrent hlásí, že je otevřen)

UPnP mám samozřejmě zapnuté.

Další router to není, mam jen jeden. (Vim to.)

Software pochybuju, všechno sem osekal i antivir smazal, počítač kompletně vyčistil, widle teď běží osamoceně...

PS:
1. Abych byl přesný je to max 256 kB/s...upřímě řečeno za ty prachy je to málo!
2. Anonymní prohlížení.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
emc
Administrátor


Založen: 27.2.2006
Příspěvky: 4789

PříspěvekZaslal: 02.duben 2013, 15:56    Předmět: Citovat

S timhle modemem/routerem nemám žádné problémy. O2 má i HUAWEI ústředny, proto i ten router je k tomu sladěn. Rychlost mám 20/2 Mbps. Port mám otevřen. UPnP nemusíš mít zapnuté. Je to alternativa k manuálnímu nastavení port forward.

Zkusil bych nabootovat z flešky nějakou verzi Windows PE, abys vyloučil softwarovou chybu. Víc už ti takto offline nepomůžu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mses



Založen: 11.12.2008
Příspěvky: 18

PříspěvekZaslal: 15.prosinec 2015, 10:20    Předmět: Citovat

Mám prosbu, mám taky router od O2 - HG622u

prošel jsem vše co jsem na netu našel - zkoušel různý nastavení a nic. I sem zkoušel v routru vypnout Firewall a stále mi test hlásí port uzavřen. Už važně nevím co stim udělat. Jedině mě napadá, že by to ještě bylo blokovaný na O2 ustředně, ale nevím jestli by to s tím něco šlo udělat.

mám možnost TeamViewer
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
emc
Administrátor


Založen: 27.2.2006
Příspěvky: 4789

PříspěvekZaslal: 15.prosinec 2015, 17:46    Předmět: Citovat

mses napsal:
prošel jsem vše co jsem na netu našel - zkoušel různý nastavení a nic.

A co zdejší sekce Help? http://www.utorrent.cz/help/nat.php#8
Jakou "IP Address" ti ten router vypisuje v tabulce "Status - WAN - Network"? Je to 109.xx.209.xx nebo jiná?

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mses



Založen: 11.12.2008
Příspěvky: 18

PříspěvekZaslal: 15.prosinec 2015, 23:21    Předmět: Citovat

Tak sem zjistil, že O2 neumožnije nastavení otevření portu, pokud mám neveřejnou adresu. Kdysi jsem měl providera a ten to umožňoval - přidělil pevně neveřejnou adresu a na ni dal určitý port.
O2 má neveřejné adresy pro routry zákazníků přes DHCP.

Adresa WAN je 10.243.10.229

Takže mám asi smůlu. Sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
emc
Administrátor


Založen: 27.2.2006
Příspěvky: 4789

PříspěvekZaslal: 16.prosinec 2015, 00:13    Předmět: Citovat

Dříve O2 dávalo veřejné IP automaticky a zdarma. Já ji měl taky. Teď už je u O2 jen za poplatek.
Já si za veřejnou IP na FTTB připlácím 100 Kč měsíčně.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mses



Založen: 11.12.2008
Příspěvky: 18

PříspěvekZaslal: 16.prosinec 2015, 09:20    Předmět: Citovat

emc napsal:
za veřejnou IP připlácím 100 Kč měsíčně

No, to se mi právě moc nevyplatí kvůli 1 filmu měsíčně. Stahovat jde, horší je to ale s odesíláním.
Holt to trvá dýl, než to odešlu. Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra uTorrent CZ -> Prosím o radu Časy uváděny v UTC + 2 hodiny
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001 - 2008 phpBB Group , Český překlad phpBB.cz
© 2005 - 2018 emc, µTorrent CZ , www.utorrent.cz , forum@utorrent.cz